Διαδραστικό Animation Project «Ανακυκλούπολη»

anakykloupoli

 

Διαδραστικό Animation Project «Ανακυκλούπολη»

 

Το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών Ταινιών Μικρού Μήκους ΣύνΘεσις σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, το ΤΕΙ Αθήνας, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας, και την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Έλευσiς 2021 απευθύνει κάλεσμα στην εκπαιδευτική κοινότητα για συμμετοχή στο Διαδραστικό Animation Project «Ανακυκλούπολη», ένα σχέδιο εργασίας επάνω στην έννοια της ανακύκλωσης με δημιουργικό τρόπο.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Η Ανακυκλούπολη είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεργατικής δράσης δημιουργίας animation βασισμένο στην ομώνυμη σειρά animation του Σπύρου Σιάκα με ποικίλες Oικολογικές, Kοινωνικές, Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές προεκτάσεις.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές καλούνται να εικονοποιήσουν και να δώσουν φωνή σε Πολίτες της Ανακυκλούπολης έχοντας ως βάση το εισαγωγικό τραγούδι της Ανακυκλούπολης και το πρώτο επεισόδιο με τίτλο «τα βαφτίσια».

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΟΎΠΟΛΗΣ μπορεί να ενταχθεί σε προγράμματα καινοτόμων δράσεων αλλά και στο αναλυτικό πρόγραμμα και να δώσει δυνατότητες μάθησης με δημιουργικό τρόπο. Ήδη έχουν λειτουργήσει με επιτυχία σε προγράμματα για τον εκφοβισμό, την εικαστική αγωγή, τον πολιτισμό, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κ.λ.π.

Στη σελίδα υποστήριξης του προγράμματος https://recyclelandinteractive.weebly.com/ παρέχονται ΑΝΟΙΚΤΑ και ΔΩΡΕΑΝ όλα τα δημιουργικά εργαλεία να δημιουργήσουν οι μαθητές και να δώσουν φωνή και κίνηση στον δικό σου ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΟYΠΟΛΗΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συννημένο αρχείο.

Για την 'εγκριση του προγράμματος δείτε εδώ